Site icon aashtimedia.com

روز جهانی مبارزه با مواد مخدر؛ در افغانستان چه می‌گذرد

کنفرانس بین‌المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به تاریخ‌های ۱۷ تا ۲۶ جون  سال ۱۹۸۷ در شهر وین تشکیل شد. کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس سندی به نام C.M.O را تصویب کردند .

این سند، اقدامات همه‌جانبه لازم جهت کنترل مواد مخدر را از سوی کشورهای شرکت کننده مشخص می‌کرد و کشورها را متعهد کرد تا فعالیت‌های بین‌المللی در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر را به طور جدی انجام دهند. این سند در چهار فصل تنظیم شد و در آن حدود ۳۵ مورد از اقدامات عملی در زمینه مبارزه با مواد مخدر، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و کنترل اعتیاد در جوامع ذکر شد.

این موارد شامل ارزیابی میزان مصرف، ریشه کنی مزارع غیر مجاز خشخاش، نقش رسانه‌ها در بازگشت معتادان به دامن اجتماع و معالجه آنان، نابودی شبکه‌های عمده قاچاق مواد مخدر، پیشگیری از طریق آموزش، همکاری‌های حقوقی کشورها است.

از آنجا که این سند در ۲۶ ام جون با کسب اکثریت آرا کشورهای شرکت کننده در کنفرانس تصویب شد، این روز را به نام “روز جهانی مبارزه با مواد مخدر” نامگذاری کردند.

ام‌سال نیز از روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با شعار: “شواهد آشکار است و در وقایه سرمایه گذاری کنید.” بزرگداشت به عمل می‌آید.

در افغانستان از این روز چگونه بزرگداشت به عمل می‌آید و آمارها از چه قرار است؟

امروز هم‌زمان با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر وزارت صحت‌ عامه می‌گوید،  پس از حاکم شدن دوباره امارت اسلامی تا کنون بیش از ۵۴ هزار معتاد را درمان کرده اند.

این وزارت می‌گوید، ۶۱ مرکز درمانی در سراسر کشور از بهر درمان معتادان مواد مخدر فعال است که ظرفیت درمانی این مرکزها در سال ۳۰ هزار و هشت صد بستر می‌باشند.

در عین زمان، وزارت داخله نیز آمار می‌دهد که از آغاز سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۳ خورشیدی ۳۳ هزار و ۲۲۶ تن معتاد را از سراسر کشور گرد آوری گردیده و به مرکزهای درمانی انتقال داده‌است.

به اساس اطلاعات این وزارت، از این میان ۱ هزار و ۸۰۰ تن آنان پس از درمان و آموزش‌های حرفوی به خانه‌هایشان برگشته اند.

گفتنی است که چهل سال جنگ، بیکاری، فقر، عدم ثبات سیاسی و اقتصادی در کشور سبب شده تا شمار زیادی از شهروندان کشور از طیف‌های مختلف سنی به مواد مخدر روی آورند و به چنگال این پدیده خانمان‌سوز گرفتار شوند.

نویسنده: ذاکر حسین اندیشمند

Exit mobile version